Kassasystem har kommit långt på hundrafemtio år

Kassasystem uppfanns av barägare som ville hindra personalen från att stjäla. Nuförtiden är de snarare helt nödvändiga för att få restauranger att fungera.

Den första kassaapparaten uppfanns i USA på 1870-talet. Det var restaurangägaren James Ritty som uppfann den på grund av att han hade problem med att anställda stal pengar. Han var säkert inte först om att ha det problemet men han verkar ha varit först med att hitta på en mekanisk lösning för det.

Kassasystemen har utvecklats något sedan dess. Nuförtiden har alla restauranger och barer med självrespekt ett riktigt kassasystem. Dessutom finns det strikta lagkrav på kassaregister och kontrollenheter som gör ett modernt kassasystem till en nödvändig komponent i alla restauranger. Det är dock sällan den delen som restaurangägare är mest engagerade i.

Ett modernt kassasystem är mer service än kontroll

Som restaurangägare eller barägare är man mest intresserad av att leverera bra mat och att ha en blomstrande verksamhet. Administration och kassasystem ses kanske som ett nödvändigt ont. Ett gammalt kassasystem som fungerar dåligt kan dock bli en huvudvärk för personalen och dessutom kan det sinka affärerna när kunderna blir irriterade över bristande service.

Ett modernt kassasystem sköter det mesta automatiskt. Man kan till och med låta kunderna själva knappa in ordrarna om man tycker att det är en bra lösning för restaurangen. Utvecklingen har kommit långt från att kassasystem bara var till för att hindra personalen från att stjäla. Numer är ett kassasystem till för bra service och effektivitet. Här kan du läsa mer om kassasystem: kassasystem.ai

29 Apr 2023