CCTV i Stockholm fångade tjuvarna

Att investera i CCTV i Stockholm kan vara en bra idé. Detta fick Bertil lära sig efter att de tjuvar som gjort inbrott i hans affär filmades och senare greps.

Sedan flera årtionden tillbaka har Bertil haft sin elektronikaffär i centrala Stockholm. Medan elektronik är någonting Bertil visserligen finner mycket intressant och spännande, är det sällan någonting särskilt oväntat händer i affären. Kunder kommer in och ställer frågor och köper saker och mer brukar det inte vara.

Men så kom det en morgon då han skulle gå till jobbet och öppna affären för dagen. Denna morgon möttes han av att entrédörren hade slagits sönder och inne i butiken fattades en mängd olika produkter. Det första Bertil gjorde var att kontakta polisen, därefter gick han och kollade på videon från övervakningskamerorna.

Bertils CCTV såg allt

Några år tidigare hade Bertil tagit hjälp av en firma som sysslade med cctv i Stockholm för att installera övervakningskameror i sin affär. Fram till den här dagen hade det sällan varit något särskilt som fångats av kamerorna, men nu lönade sig hans investering.

Inbrottstjuvarna hade inte bemödat sig med att maskera sig själva. Så från det tillfälle att de slog in dörren tills de lämnade affären med elektronik värd massor av pengar hade deras ansikten fångats på video. När polisen kom till platsen informerade Bertil dem om detta och de tog en kopia av videon som bevis. Det visade sig att tjuvarna var kända av polisen sedan tidigare och inom kort kunde de fångas.

29 Apr 2023